23 grader kallt !

Det har hänt nånting de senaste dagarna, det har verkligen börjat bli höst här nu. Insåg det ikväll när jag var och fikade med en tjejkompis. Jag hade inte mer än jeans och en t-shirt på mig och höll på att frysa ihjäl. Det gjorde verkligen ont i kroppen så kallt var det. Sen när vi kollade på hur kallt det egentligen var så var det 23 grader, haha. Nästan så att jag skäms lite.. Men när man har levt i 30 - 40 grader varmt i skugg temperatur de sista månaderna så hinner kroppen ställa om sig ordentligt. Det är fortfarande rätt varmt på dagarna här vilket är skönt, runt 30 grader. Som en bra svensk sommar skull jag nog säga att klimatet är nu, dock lite fuktigare i luften fortfarande. Det är ju varmt att ligga i solen fortfarande fast tycker nog att poolen börjar bli lite för kall.. Haha, näe fy vad jag gnäller.. Att man aldrig riktigt är nöjd. På somrarna är det för varmt och vintrarna för kallt. Spelar nog egentligen ingen roll vart i välden men bor så har man alltid en tendens att klaga över värmen eller kylan oavsett vilket klimat man är van vid. Så nog om väder gnäll i detta inlägg.. Jag är iallafall glad för att jag denna vinter som kommer är förberedd på kalla hus och isande vindar. Men tills dess är det nån månad kvar och jag tänkte försöka njuta av de sista varma veckorna nu och bara helt enkelt klä på mig bättre på kvällarna. Jag har till och med plockat fram vårt täcke som legat ner packat hela sommaren. Vilket är otroligt skönt ! Det är ju så mycket mysigare att få sova med ett riktigt täcke än bara ett tunt lakan. Så jag får hitta det positiva i dessa kalla nätter.

Vi har haft en riktigt mysig lördag idag som började med en god brunch hemma, med börek som Mr M köpt hem och annat plock å gott som tillhör en stor god turkisk frukost. Varför jag kallar det brunch är för att vi tog en skön sovmorgon till runt 11. Sen åkte vi iväg och gjorde lite ärenden, handlade hem lite nödvändigheter också stannade vi av och tog en fika på ett helt fantastiskt juice ställe här i stan. Det är verkligen ett super fräscht ställe men en massa nyttigheter. Jag rekommenderar starkt alla som befinner sig mycket i Alanya att gå dit. Så otroligt många olika goda fräscha juicer och en del raw food för er som gillar det. Jag har varit där tidigare och ätit deras grillade mackor som också är super goda. Men framförallt juicerna är jag helt fast i. Så nyttigt och så gott ! Idag drack jag en juice med massa ingefära och bär "hot pink" hette den. Sen prövade jag även en RAW choklad boll och jag måste säga att jag blev positivt förvånad. Ser ingen anledning att äta andra kakor och sötsaker framöver om det finns RAW alternativ. Sen när vi kom hem, beställde vi faktiskt hem pizza vilket typ aldrig händer. Lite komiskt att vi gjorde det just idag efter våra nyttiga juicer, men gott var det ! Dock så kan jag verkligen sakna en riktigt god kebab pizza eller bara en vanlig calzone från Sverige, det går inte riktigt att jämföra med pizzorna som man kan köpa här.

 
 
Nu ska jag stax ta och bädda ner mig under täcket och sova. Känner mig fortfarande helt frusen i kroppen sen jag var och fikade ikväll så det ska bli skönt att få lägga sig i en varm säng. Hoppas ni alla fina har haft en jätte bra lördag !
 
xoxo / Queen E